سیستم صوتی مجموعه ای از اجزای الکترونیکی است که وظیفه تقویت صدا را بر عهده دارد. در دنیای صدابرداری به این نوع سیستم ها سیستم های (sound reinforcement system) می گویند.
آگاهی از بخش های مختلف سیستم های صوتی برای علاقه مندان و کاربران این حوزه بسیار جذاب است. اگر شما هم به دنبال آشنایی با اجزای اصلی سیستم صوتی هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
سیستم صوتی چیست؟
یک سیستم صوتی ممکن است در ابعاد کوچکی تولید و به بازار عرضه شود که در اصطلاح به آن (pa system) می گویند. اجزای این سیستم مینیمال شامل یک میکروفن متصل به اسپیکر دارای آمپلی فایر (اسپیکرهای اکتیو)می باشد. این سیستم برای یک نوازنده و یا سخنران مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم صوتی در مقیاس بزرگ تر شامل میکروفن، اسپیکر، میکسر، پاور، پروسسور سیگنال و … است که وظیفه پخش صدای زنده و یا از قبل ضبط شده را دارد.
این نوع سیستم ممکن است بسیار پیچیده باشد و از صدها میکروفن و هزاران پاور و اسپیکرهای در اصطلاح آرایه ای شکل (array) تشکیل شده باشد. برای چنین سیستم های صوتی لازم است که چندین مهندس صدا برای کنترل و تنظیم آن فعالیت کنند.
یک سیستم صوتی تشکیل شده از یک سری مبدل های ورودی که وظیفه تبدیل انرژی صوتی به انرژی الکتریکی را بر عهده دارند و مبدل های خروجی که انرژی الکتریکی را مجدد به سیگنال های صوتی تبدیل می کنند و صدا را به محیط می رسانند.
در این بین پروسسورهای سیگنال نیز تغییرات مورد نیاز را بر روی سیگنال های صدا ایجاد می کنند و آمپلی فایر قدرت سیگنال ها را افزایش می دهد.
به طور کلی مفهوم آشنایی با سیستم های صوتی به این معنی است که تمامی سیستم های صوتی از کوچک ترین حالت گرفته تا بزرگ ترین شکل از یک فرمت مشخص پیروی می کنند.
برای مطالعه بیشتر: چگونه یک سیستم صوتی حرفه ای برای محیط های مختلف طراحی کنیم؟
اجزای اصلی سیستم صوتی
یک سیستم صوتی دارای 8 قسمت اصلی می باشد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
مبدل های ورودی:
1- میکروفن
2- کنسول
3- پروسسور های سیگنال (اکولایزر، افکت، نویزگیر، فیدبک گیر، کمپرسسور)
4- پاور آمپلی فایر
مبدل های خروجی:
1- اسپیکرهای اصلی
2- اسپیکرهای مانیتورینگ
3- مانیتورهای تو گوشی
برای مطالعه بیشتر: معرفی 10 اسپیکر برتر برای طراحی سیستم های صوتی در فضاهای کوچک
در طراحی و اجرای یک سیستم صوتی حرفه ای، باید انتخب تمام این اجزا با دقت و متناسب با یکدیگر انجام شود. در حقیقت، شما برای نتیجه گیری مطلوب باید ابتدا انتخاب های مناسبی داشته باشید. خرید تجهیزات با کیفیت به شما کمک می کند تا یک سیستم صوتی پیشرفته و پر قدرت داشته باشید. جهت خرید تجهیزات صوتی با کیفیت می توانید به فروشگاه تجهیزات صوتی و تصویری اکوچراغی مراجعه کنید. همچنین هیوا مدیا با استفاده از به روز ترین تجهیزات و با بهره مندی از نیروهای متخصص طراحی و اجرای سیستم های صوتی مختلف را برای شما انجام خواهد داد.
اهمیت نصب صحیح انواع سیستم های صوتی
پس از خرید یک سیستم صوتی خوب نوبت به نصب آن می رسد. بیشتر افراد برای صرفه جویی در هزینه ترجیح می دهند خودشان این تجهیزات را نصب کنند. بدون توجه به اینکه آیا مهارت و توانایی این کار را دارند یا خیر؟
فراموش نکنید که بخش نصب یک سیستم صوتی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
اگر این کار به درستی صورت نگیرد ممکن است نتیجه دلخواهتان حاصل نشود و کل پولتان را به هدر بدهید. اینجاست که به یک نصاب حرفه ای و متخصص نیاز دارید.
شما می توانید از یک متخصص کمک بگیرید تا علاوه بر اطمینان از نصب درست تجهیزات، شما را نیز با بخش ها و تنظیمات هر بخش آشنا کند تا در صورت نیاز مجدد به تنظیمات، خودتان بتوانید تنظیمات سیستم را انجام دهید.
درست است که هر سیستم صوتی یک دفترچه راهنما دارد اما زمانی که نصاب و فرد متخصص این تنظیمات را به شما یادآور می شود می توانید درک بهتری از دفترچه راهنما نیز داشته باشید. در همین رابطه باید بگوییم که مجموعه ما در شرکت هیوا خدمات نصب انواع سیستم های صوتی را به صورت حرفه ای ارائه می دهد.
در صورت نیاز به نصاب حرفه ای سیستم های صوتی، تمایل به خرید و یا حتی مشاوره برای فروش هر یک از این تجهیزات می توانید از طریق همین وب سایت اقدام نمایید.
فراموش نکنید که قبل از خرید یک سیستم صوتی حتما با اجزای اصلی سیستم صوتی مورد نظر و نحوه نصب آن آشنا شوید تا بهترین سیستم صوتی را برای خود انتخاب کنید.